• آثار باستانی ولایت غزنی در آیینه‌ی پژوهش >

     

    **ادامه مطلب**
  • تبيين اوضاع پايتخت فرهنگی جهان اسلام (غزنی) درسال 2013 >

    گفتگو با آقای احمدی مـعاون والی غزنی

    در قسمت بازسازی شهر غزنی یا آمادگی­ های شهری برای تجلیل از یک

    **ادامه مطلب**
  • کوچیگری، حرفه ای از نوع تجاوز، غارت و ستم >

    هزارستان مرکزی هر سال از ماه دوم بهار شاهد هجوم دسته های مسلح کوچی های پشتون تبار پاکستانی بر زمین

    **ادامه مطلب**
  • مهاجران افغانستانی و طالبان؛ اعتراض برافزایش هزینه های پاسپورت در ایران >

    درتاریخ 7 حوت/ اسفند 1401، بود که عبدالقیوم سلیمانی، سرپرست سفارت افغانستان در تهران با خروج از سفارت، اظهار نمود

    **ادامه مطلب**
  • 1
دی 06, 1402

کودکی که خود دست به کار شد

یک دختر هشت ساله مهاجر افغانستانی در ایران برای رهایی از ترس دستگیری به دست پولیس ایران با دست‌خط خود «مدرک اقامت» تهیه کرده است. پدر این دختر در ویدیویی که به افغانستان اینترنشنال فرستاده بود گفته است: «ببینید فشارها بر مهاجرین، چه تاثیری بر روان یک کودک…
دی 06, 1402

از مجبوری به کودکم قرص خواب می دهم

بحران غذایی درافغانستان؛ سهیلا نیازی:«با قطع کمک‌ها، مجبورم به کودک گرسنه‌ام قرص خواب بدهم» سهیلا نیازی در خانه گِلی روی تپه‌ای در شرق کابل، کف زمین نشسته و می‌گوید: «آخرین باری که توانستم برای کودکم شیر بخرم، دو ماه پیش بود. حالا شیشه شیرش را با چای پر…
مرداد 24, 1402 918

دو سال پس از سقوط

تحلیلی از روزنامه هشت صبح با عنوان دوسالگی سقوط؛ حاکمیت طالبانی و بحران‌هایی که در کمین…
مرداد 12, 1402 755

عاشورا در غزنی رنگ خون گرفت

در اثر تیراندازی مستقیم طالبان بر عزاداران عاشورای حسینی در نوآباد غزنی دست‌کم پنج نفر…
تیر 31, 1402 899

امام حسین(ع) و بیان اهداف قیام عاشورا

 سیدالشهدا (ع) حکومت یزید را مساوی با پایان اسلام دید و دست به قیام زد. معاویه با آنکه…
تیر 15, 1402 863

 واقعه غدیر و ضرورت شناخت این روز مهم و تاریخی

روز غدیر، روز تکمیل دین اسلام، همان روز یاس و ناامیدی کفار به‌شمار می‌رود. طبق آیه قرآن،…

همکاری اقتصادی افغانستان و روسیه

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

 

 

 

افغانستان و روسیه دو توافق نامه همکاری های اقتصادی و تجاری را امضا کردند. این توافقنامه ها میان معین وزارت انرژی و آب روسیه و وزارت اقتصاد افغانستان به امضا رسید. این هیات فرصت ها و زمینه های سرمایه گذاری در افغانستان را مطالعه خواهند کرد و گفته که سرمایه گذاران روسی علاقمند سرمایه گذاری در کشورما هستند. در متن توافقات هیات روسی و افغان، همکاری در عرصه های انرژی وآب، تجارت  و صنایع، سرمایه گذاری روی استخراج معادن، ترانسپورت، زراعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت عامه، اطلاعات و فرهنگ و انکشاف شهری ذکرشده است. همچنان هیات روسی گفته اند که بندهای برق نغلو و درونته را نیز بازسازی می کنند.

روسیه از جمله کشورهای می باشد که اخیرا پس از شروع روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان علاقمند سرمایه گذاری و همکاری در بخش های مختلف با دولت افغانستان است. این کشور در دو سال اخیر کمک های فراوانی در عرصه های بازسازی و نظامی افغانستان کرده است. سال گذشته روسیه قول کمک پنجاه فروند هیلکوپتر نظامی به وزارت دفاع ملی سپرد که بخش عمده از این هیلکوپتر ها داده شده است. همچنان این کشور در بخش های توسعوی و اقتصادی نیز با افغانستان تعهد کمک های زیاد داده و مشارکت فعال در بازسازی افغانستان داشته است. علاوه برآن تاجران و دولت روسیه علاقمندی زیادی برای سرمایه گذاری روی معادن و دیگر ظرفیت های اقتصادی افغانستان دارند. این کشور در کنار چین می خواهد در آینده ی پس از خروج نیروهای ناتو سهم فعال و پررنگی در تمام عرصه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی افغانستان داشته باشد. با اینکه دولت مردان روسیه خروج زودهنگام نیروهای ناتو از افغانستان را خطرناک و زیان بار پنداشته و همواره از پیامدهای منفی آن روی امنیت منطقه ابراز نگرانی می کنند، اما با آنهم چشم انداز پس از 2014 افغانستان را مثبت ارزیابی کرده و تلاش می نمایند دراین فصل حضور فعال در عرصه های اقتصادی افغانستان داشته باشد. به همین ترتیب شرکت ها و سرمایه گذاران چینی، روسی و هندی بیشترین مشارکت را در داوطلبی های پروژه های اقتصادی افغانستان داشته و بیشترین سرمایه گذاری را روی معادن، نفت و گاز و دیگر ظرفیت های اقتصادی افغانستان کرده اند.

 مشارکت روسیه و چین در امور اقتصادی افغانستان جدا از از اهمیت اقتصادی آن، از اهمیت سیاسی نیز برخوردار می باشد. این امر جای خالی کشورهای منطقه را در معادله "افغانستان – ناتو و منطقه" را پر می کند. عدم توازن با کشورهای منطقه و متحدین غربی، یکی از مهمترین ضعف ها و مشکلات در سیاست خارجی افغانستان می باشد؛ خصوصا جای خالی کشورهای روسیه و چین به عنوان بازیگران موثر و ذینفوذ در افغانستان و منطقه، در این معادله بیش از هر چیز دیگر محسوس و برجسته می باشد. پروسه مبارزه با تروریسم و بازسازی افغانستان که موضوع اصلی این معادله می باشد، به عنوان برنامه آمریکایی و غربی طرح و به پیش برده شد و دیدگاه های کشورهای همسایه و خصوصا دو کشور موثر منطقه، روسیه و چین در نظر گرفته نشد. در حالیکه مبارزه با تروریسم به عنوان یک موضوع منطقه ای بیش از بیش همکاری و مشارکت تمامی کشورها را می طلبید و نیز برنامه بازسازی و انکشاف افغانستان به همکاری و مشارکت جدی قدرت های اقتصادی منطقه نیازمند بود.  بنابراین حضور و مشارکت روسیه و چین در بازسازی، امنیت، اقتصاد و تجارت افغانستان مهم و تاثیر گذار بوده و نمی توان بدون حضور آنها یک معادله منطقه ای با ثبات را طراحی کرد. 

(روزنامه افغانستان)

 

 

 

دین و مذهب

 سیدالشهدا (ع) حکومت یزید را مساوی با پایان اسلام دید و دست به قیام زد. معاویه با آنکه می‌دانست امام حسین (ع) اگر فرصتی بیابد، علیه او قیام می‌کند و بااینکه او حتی گاهی امام (ع) را تهدید...
روز غدیر، روز تکمیل دین اسلام، همان روز یاس و ناامیدی کفار به‌شمار می‌رود. طبق آیه قرآن، واقعه غدیر چنان مهم است که اگر پیامبر(ص) کوتاهی می‌کرد و خبر را به مردم نمی‌رساند، «فَمَا بَلَّغْتَ...
  تبیین و بررسی براهین عقلی مسأله معاد نویسنده: سلمان نوری   چکیده آنچه در این نوشته مورد بررسی و تبیین قرار گرفته است براهین عقلی معاد است که اندیشمندان و متکلمان مسلمان بر اثبات آن...

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**