اخبار و رویدادها

دستیابی افغانستان 'به تعدادی ازشاخص‌های توسعه هزاره

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

افغانستان با ارائه گزارشی به سازمان ملل درباره دستاوردهای این کشور درراستای اهداف توسعه سازمان ملل، اعلام کرده است که به تعدادی از شاخص‌های اهداف هزاره دست یافته است.

گزارش دولت افغانستان روز ۳ میزان /مهر توسط نماینده افغانستان در سازمان ملل قرائت شد و روز جمعه، ۵ میزان، متن آن توسط وزارت خارجه در کابل در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت.

در این گزارش آمده است که دستاوردهای افغانستان در راستای تحقق شاخص‌های توسعه هزاره سازمان ملل قابل تمجید است.

قرار است که جزئیات این گزارش به زودی توسط وزارت اقتصاد افغانستان نشر شود.

چندی قبل نمایندگی کلیک بانک جهانی در کابل نیز اعلام کرده بود که افغانستان به یکی شاخص‌های اهداف هزاره سازمان ملل که تامین آب آشامیدنی بهداشتی است، دست یافته و در زمینه بهداشت نیز با توجه به اهداف هزاره، پیشرفت چشمگیری داشته است.

براساس گزارش نماینده افغانستان در سازمان ملل، این کشور به تعدادی از شاخص‌ها در سال ۲۰۱۰ دست یافت و تعدادی از آنها مانند کاهش نرخ مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در مسیر درست در حرکت است.

این گزارش در عین حال افزوده است در بعضی از شاخص‌ها، افغانستان ناکامی‌هایی داشته که باید به آنها توجه بیشتری شود، اما در این مورد، جزئیات بیشتری در دست نیست.

افغانستان در سال ۲۰۰۴ سند توسعه هزاره سازمان ملل را امضاء کرد و متعهد شد که به اهداف ۸ گانه این سند تا سال ۲۰۲۰ دست یابد. این کشور از سازمان ملل خواست که هدف نهم را که تامین امنیت پایدار است به عنوان شاخصی خاص افغانستان، به این سند بیافزاید.

سایر کشورهای عضو سازمان ملل برای رسیدن به شاخصها تا سال ۲۰۱۵ فرصت دارند ولی برای افغانستان این دوره زمانی تا ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده است.

دولت افغانستان استراتژی توسعه ملی خود را در راستای تحقق این اهداف ۹ گانه تدوین کرده است.

اهداف توسعه هزاره سازمان ملل تا سال ۲۰۲۰

هدف ۱: از بین بردن فقر شدید و گرسنگی

هدف۲: دست یافتن به آموزش ابتدایی همگانی

هدف ۳: گسترش و ترویج برابری جنسیتی و توانمند سازی زنان

هدف ۴: کم کردن مرگ کودکان

هدف ۵: بهبود سلامت مادران

هدف ۶: مبارزه با ایدز، مالاریا و دیگر بیماری ها

هدف ۷: حفاظت پایدار از محیط زیست.

هدف ۸: گسترش مشارکت جهانی برای توسعه

هدف ۹: دست یابی به امنیت پایدار( مخصوص افغانستان)

در گزارش آمده که حدودا ۸۰% افغانها برای تأمین معیشت‌ به زراعت متکی هستند و افغانستان اقدامات زیادی را در راستای بهبود زراعت از جمله مدیریت آب و بهبود آبیاری انجام داده است.

گزارش تاکید کرده که درآمد ناخالص سرانه افراد در افغانستان از ۱۷۴ دلار در سال ۲۰۰۲ به ۶۲۴ دالر در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته است.

این گزارش به توسعه بخش آموزش و پرورش و بهداشت در این کشور اشاره کرده و افزوده است که در سال ۲۰۰۳ میلادی فقط ۹% از جمعیت کشور به خدمات بهداشتی دسترسی داشتند، اکنون این ارقام به ۹۰% افزایش یافته است.

گزارش افزوده که موفقیت در مبارزه با بیماری‌های کودکان از جمله فلج اطفال قابل توجه بوده و سالانه میلونها کودک دربرابر این نوع بیماری‌ها واکسینه و ایمن‌سازی شده‌اند.

در این گزارش تعداد شاگردان مکاتیب افغانستان بیش از ۹ میلیون نفر ذکر شده که براساس برنامه ملی بهبود آموزش ابتدایی، متوسطه و عالی نزدیک به چهار هراز باب مدرسه در سراسر کشور ساخته شده و دولت برنامه دارد که تا پایان سال ۲۰۱۳ میلادی ۴۹۰۰ باب مکتب دیگر را نیز اعمار کند.

افغانستان تاکید کرده که بی ثباتی و نبود امنیت مانعی عمده‌ بر سر راه تحقق کامل شاخص‌های هزاره بوده است.

در این گزارش آمده است که دشمنان صلح و ثبات افغانستان در قالب تروریسم و بنیاد گرایی هنوز چالشی عمده به حساب می‌آیند و آنان مدارس، مراکز بهداشت، معلمین، پزشکان، کارمندان دولت و حتی نوجوانان، بخصوص شاگردان مکاتب دختران و کارمندان امداد را مورد حمله قرار می‌دهند.

افغانستان تاکید کرده که از آغاز سال ۲۰۰۱ تاکنون کمک‌های قابل توجهی از کشورهای خارجی دریافت کرده، گرچه این کمک‌ها برای مردم افغانستان مفید بوده ولی برای موثریت و شفافیت کمک ها باید تدابیر لازم در نظر گرفته شود. (بی بی سی)

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**