صبا 4

سرمقاله شماره چهارم

????**نوشته شده توسط ali halimi**. ???? **ارسال شده در** صبا 4

 

 

 

مظلوميت، خون و قساوت در عاشوراي افغانستان

سردبير

 

عاشورا مکتبي سرشار از حماسه، عشق و خداخواهي است که در راستاي حفظ و حراست از اساسات دين، با شعار امر به معروف و نهي از منکر و با انگيزه احياي سنت نبوي(ص) در سال 61 هجري، ثبت تاريخ آزادي خواهي و کرامت انساني شد و پس از آن، همه ساله و در جاي جاي جهان، از اين واقعه تاريخي و مهم، تجليل به عمل آمده و تمام ملل عالم به اين واقعه و واقعه سازان آن به ديده قدر و احترام مي­نگرند.

افغانستان کشوري اسلامي است که مردم مسلمان آن در پايبندي به ارزش هاي ديني و محبت خاندان نبوي(ص) شهره­اند و با تمام فراز و فرودهاي سياسي و اجتماعي که داشته­است، از عاشورا به عنوان يک مکتب الهام بخش، حماسي و فضيلت مدار، با کمال خلوص و به دور از حب و بغض هاي مذهبي، تکريم و تجليل به عمل مي آيد و در سراسر کشور با ايجاد دسته­هاي عزاداري، نذر و اطعام به فقرا و مساکين و... ياد و خاطره حماسه سازان عاشورا و نواده رسول خدا(ص)را گرامي مي­دارند و سران حکومت و دولت مردان در جمع عزاداران به ايراد سخن­راني و مديحه سرايي مي پردازند. از اين جهت افغانستان کشوري کاملا متفاوت با ساير کشورهاي اسلامي به حساب مي آيد.

عاشوراي امسال بر خلاف روند گذشته همراه با حادثه تلخي شد که قلب تمامي مردم شريف و متدين افغانستان را عميقا جريحه دار ساخت.

خبر حمله انتحاري در جمع عزاداران شيعه و سني در کابل، مزار شریف و قندهار همگان را مات و مبهوت ساخت. به طور معمول در اولين گمانه زني­ها، انگشت اتهام به سوي طالبان و القاعده نشانه رفت، اما قباحت اين فاجعه تراژديک چنان عيان و گسترده بود که طالبان نيز، ننگ انتساب آن را به خود قبول نکردند. با تکذيب و محکوميت اين اقدام شرم­آور از سوي طالبان، بر حيرت و نگراني مردم افزوده شد و چند پرسش اساسي فراگير شد که:

  1. عاملان اين فاجعه ننگين انساني کيستند و چه اهدافي را دنبال مي­کنند و با اين رخداد چه کساني سود برده و به چه رويايي دست مي­يابند؟
  2. نحوه برخورد، واکنش و موضع­گيري سران سياسي و رهبران مذهبي جامعه به ويژه اهل تشيع در قبال اين رويداد نفرت انگيز تاريخي چيست؟

با پوشش خبري خوب رسانه­هاي دولتي، خصوصي و بين المللي از اين رويداد و با تحليل­هاي فراوان کارشناسان امور، بسياري از اين سئوالات پاسخ داده شده وکم­کم عاملان، اهداف و انگيزه­هاي آنان  براي همه مردم جهان آشکار شد.

بازهم پاکستان! کشور همسايه و مسلمان که بيش­ترين تعاملات سياسي، اقتصادي و فرهنگي با افغانستان داشته است و در طول سالهاي جهاد و جنگ­هاي داخلي سهمي کلان در جذب و جلب سود و منافع اقتصادي از طريق فروش سلاح و مهمات و تهييه لوازم نظامي و مواد خوراکي و غيره را از آن خود کرده است.

کشور همسايه و مسلماني که بدترين ستم­ها را بر ملت و مردم مظلوم افغانستان روا داشته­اند از پروژه طالب­سازي گرفته تا پناه­دادن به رهبر القاعده و زحمت آموزش دادن حملات انتحاري، صدور کالاها، اجناس و داروهاي تقلبي و دست داشتن مستقيم در نابودي و تاراج آثار باستاني و تاريخي و رهبري عمليات­هاي خرابکارانه در جاده­ها و ...، مجموعه مسايلي هستند که نه تنها براي مردم افغانستان بلکه براي مردم جهان واضح و آشکار شده است.

گويا اين نيز براي دولت پاکستان کافي نبود، اينبار عملياتي از نوع ديگر که همان ايجاد شقاق و اختلاف ميان مذاهب و اقوام افغانستان است، به روياي جديد اين کشور تبديل شده است. نفاق و اختلافاتي که خود در آتش آن مي­سوزند حملات انتحاري، رفتارهاي تعصب آميز با پيروان مذاهب و از آن جمله شيعيان، مسأله­اي است که مردم مسلمان پاکستان از آن، رنج مي­برند، ولي عدم برخورد با عاملان جنايت و باج دادن به فاجعه سازان، کوردلان متعصب را جري­تر ساخته است؛ فاجعه امسال کويته و پاراچنار، شاهد صادق اين مدعاست که به گفته شاهدان عيني جانيان از سوي پليس حمايت مي­شده است.

 ملت و مردم افغانستان ديگر به خوبي به نيات و اهداف دولت پاکستان واقف شده­اند و رهبران و سران حکومت افغانستان بعد از رويداد فاجعه کابل در موضع گيري­هاي خوب و دورانديشانه شان، آبي بر آتش نفاق و تعصب ريختند و مردم را نسبت به مسايل آگاهي دادند و اين خود نشان از بيداري، هوشياري و واقعيت سنجي رهبران و مردم افغانستان دارد.

اما نبايد فراموش کرد که خطراتي از اين قبيل براي هميشه وجود دارد، وظيفه دولت و حکومت افغانستان است که در آينده با صداقت و هوشياري، توانمندي و قدرت شان را در حفظ امنيت و حراست از جان و مال مردم نشان داده و با صلابت تمام با بدخواهان و نفاق افگنان کوردل مقابله نمايد. اگر از اين مهم در آينده غفلت صورت گيرد و دشمنان قسي القلب موفق شوند حوادثي خونين ديگري از اين دست را به وجود آورند مشکلاتي چون مشکلات کشور پاکستان بر مجموعه مسايل کنوني  افغانستان اضافه خواهد شدکه مهار کردن آن دشوار و هزينه­هاي زيانباري بر مردم ما تحميل خواهد کرد. 

در پايان ذکر اين نکته لازم است، بر همه روحانيت، دانشجويان و فرهنگيان فرهيخته و جامعه متدين شيعي است که در برپايي مراسم و عزاداري­ها از هر گونه افراط و رفتارهاي خلاف مصالح عمومي - ايجاد مزاحمت براي ديگران که بر خلاف اهداف مقدس حماسه سازان عاشوراست - بپرهيزند و با عقلانيت، منطق و رفتارهاي مناسب با شأن مکتب عاشورا، از برکات معنوي و ارزشمند آن بهره ببرند. 

 

 

 

سخن صبا 4

????**نوشته شده توسط ali halimi**. ???? **ارسال شده در** صبا 4

سخنِ صبا

فصل­نامه علمي، فرهنگي و اجتماعي

سال دوم/ شماره‌ چهارم/ خزان1390

صاحب امتياز:

بنياد علمي فرهنگي صبا

مدير مسئول:

ناصرعلي رحماني

سردبيران:

علي حليمي ـ حسين صالحي              

مدير اجرايي:

محمد موسي اکبري

طراحي و صفحه آرايي:

روح الله فرهنگ

شوراي نويسندگان به ترتيب الفبا:

اسدالله احمدي (فوق ليسانس فقه­ قضايي) چمن­شاه اعتمادي (وکيل پارلمان افغانستان) حسن­علي افتخاري (ليسانس حقوق) خالق­داد ناصري (ليسانس فقه و معارف) رمضان اکبري (فوق ليسانس کلام اسلامي) سلمان نوري (فوق ليسانس کلام اسلامي) سلمانعلي زکي (فوق ليسانس جامعه شناسي) عبدالحکيم عادلي (فوق ليسانس حقوق) عبدالعزيز صادقي (فوق ليسانس کلام اسلامي) عبدالله محمدي (فوق ليسانس مديريت) عوض­علي رحيمي (افضلي) (فوق ليسانس حقوق) محمد ابراهيم شفق (فوق ليسانس علوم قرآن) محمد شريف عظيمي (فوق ليسانس فلسفه) محمدعوض اعتمادي (فوق ليسانس حقوق) محمد نبي اميني (فوق ليسانس علوم قرآن) نجيب­الله حکيمي (فوق ليسانس علوم قرآن) نوروزعلي محسني (دانش پژوه فلسفه و کلام)


 نشاني:

 افغانستان-کابل: شهر نو، کلوله پشته، مسجد امام رضا4 محمد اميني/ تلفن: 0799633582

 غزني: نوآباد، مدرسه علميه محمديه.

 مالستان: بازار بيوا، جنب مسجد جامع، کتابخانه عمومي المهدي(عج)

 هرات: مدرسه علميه جعفريه، محمد حسين بهرام (حسني) تلفن: 0787679763

 ايران- قم: بلوار امام موسي صدر، کوچه 51، بن بست شهيد محسن حيدري، پلاک 49/  تلفن: 09127588160

 سايت:www.bonyadesaba.com

 ايميل: **این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید**

 قيمت: در افغانستان‌(50 افغاني)؛ در ايران‌ (2000 تومان)


 در اين شماره مي‌خوانيد:

سرمقاله/ سردبير

فرهنگ و معارف ........................

دنياي مذموم از منظر قرآن و روايات/ نجيب الله حکيمي

الزامات ديني توسعه/ شريف عظيمي

فضيلت کسب و کار در آموزه­هاي ديني/ عبدالحکيم عادلي

سياست و اجتماع..........................

علل ناپايداري مردم کوفه در حادثه­ ي عاشورا/ سلمان نوري

جايگاه مصلحت در سياست خارجي نظام اسلامي/ محمد موسي اکبري

پاکستان از اسلام گرايي تا فرقه گرايي/ سلمانعلي زکي

تأثير کار در روابط فردی و اجتماعي/ عبدالله محمدي

تربيت و خانواده.............................

طلاق؛ عوامل و راهکارهاي کاهش آن/ حسن علي افتخاري

ويژگي­هاي زنان نمونه در قرآن/ اسدالله احمدي

گوناگون.........................................

نواي عاشورا در ترنّم شعر فارسي/ معصومه اشرف زاده

با شهداء/ زندگي­نامه شهيد عبدالکريم جعفری

گزارش

مصاحبه

پندهاي عبرت آموز

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**