فرزانگان

باز خوانی حماسه یک سردار / شانزدهمین سالروز شهادت استاد شهید امان الله موحدی

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** فرزانگان

استاد شهید امان الله موحدی یار و همسنگر رهبر شهید مزاری بزرگ

 

از شانزدهمین سالروز شهادت استاد شهید امان الله موحدی یار و همسنگر رهبر شهید مزاری بزرگ و یکی از بنیان گزاران سازمان نصر و حزب وحدت اسلامی افغانستان، تحت نام بازخوانی حماسه یک سردار با حضور مقام های بلند پایه دولتی، جنرالان و افسران قوای سه گانه، احزاب سیاسی، یاران شهید موحدی، اعضای پارلمان و مجلس سنا، استاتید دانشگاه، دانشجویان، ریش سفیدان و جمع کثیر از مردم ولایت های دایکندی، بامیان، غزنی، بلخ، میدان وردک و … در کابل تجلیل به عمل آمد.
این برنامه به روز جمعه 16 اسد در مسجد باقرالعلوم در غرب کابل برگزار شد. سخنراران این محفل با یاد از فداکاری های شهید موحدی در راه تحقق عدالت و تشویق مردم به فراگیری علم و دانش، از جوانان و قلم به دستان خواست آرمان های شهید مزاری، شهید موحدی و دیگر شهدای راه حق را فراموش نکنند و راه آنان را ادامه دهند.
عبدالبصیر موحدی فزرند شهید موحدی ضمن تشکری از حضور پرشور مردم از قضایای ناگوار آخیر من جمله حادثه های تلخ جلریز، دایچوپان، غور، کجران و … یاد آورد شد و گفت اگر امروز مزاری بزرگ، موحدی، سجادی و دیگر یاران رهبر شهید می بودند، شاید از وقوع چنین حادثه ها جلوگیری می شد. وی از یاران شهید موحدی که اکنون در مقام های بلند حکومتی کار می کنند، خواست راه حل های مناسب برای این مشکلات پیدا کنند. موحدی در پایان گفت، در این برنامه می خواهم بیشتر از زبان یاران موحدی بشنویم، اینکه روزهای بودن باهم چگونه بود و اکنون ما باید چه کارهای را انجام دهیم تا دیگر شاهد رویدادهای تلخ و ناگوار نباشیم و هر روز مردم ما قربانی دسیسه ها نشود.
استاد محمد هدایت آمر مطبوعات معاونیت دوم ریاست جمهوری یکی دیگر از سخنرانان در این محفل گفت، ما باید به گذشته و گذشته های خود رجوع کنیم. زیرا امروز ما عرق در مسایل روزمره هستیم و دیگران آمده برای ما تاریخ می سازند و یا تاریخ ما را تحریف می کنند. اگر ما بتوانیم افراد چون شهید موحدی را درست بشناسانیم دیگر مجبور به پذیرش تاریخ تحریف شده نخواهیم بود. او از رهبران و بزرگان خواست با بازخوانی کارکردها و عمل های شهیدان در محافل گوناگون از تحریف حقیقت جلوگیری نماید. چون اکنون خیلی از جان فشانی ها و کارکردهای ما به گونه دیگر روایت می شود.
استاد محمد ناطقی سرپرست حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان سالروز شهادت شهید موحدی را به همه همسنگران و مردم افغانستان تسلیت گفت و از جوانان خواست راه شهید موحدی و دیگر شهدا را ادامه دهند.
باقر محقق فرزند استاد حاجی محمد محقق معاون ریاست اجراییه کشور از طرف خودش و به نمایندگی از استاد محقق ضمن تسلیت به مناسبت شانزدهمین سالروز شهادت شهید موحدی به خانواده یاران و همسنگرانش، وی را مرد قهرمان و دلسوز به مردم گفت. آقای محقق گفت وقتی 95 درصد کشور در دست طالبان بود و همه بزرگان به خارج رفته بودند، شهید موحدی و پدرم از خارج آمدند تا علیه ظلم و ظالمان مبارزه نماید. باقر محقق از جوانان خواست در مورد شهید موحدی از زوایایی مختلف تحقیق نمایند تا ما رسالت خود در قبال شهدا را بدانیم و بدان عمل نمایم.
در آخر استاد الحاج ناطقی شفایی گفت، فعالیت و کارکردهای شهید موحدی از دهه پنجاه و شصت شروع نشده بل قبلا در وقت که طلبه بود و هنوز نوجوان، فعالیت هایی را برای دفاع از مردم در دایکندی شروع کرده بود. استاد ناطقی گفت افراد چون موحدی دارای دو تولد و یک مرگ است و نام همچو افراد همیشه جاویدانه است و خواهد بود.
گفتنی است همزمان محفل یاد بود از شانزدهمین سالروز شهادت استاد شهید موحدی تحت نام بازخوانی حماسه یک سردار در شهر نیلی ولایت دایکندی با حضور خانواده شهید موحدی، بانو معصومه مرادی والی دایکندی و مقامهای بلند پایه این ولایت، روسا و مسوولین دولتی در دایکندی، ریش سفیدان، بزرگان، اعضای شبکه جامعه مدنی، دانشجویان و مردم عزتمند نیلی بزگزار شد.
شهید امان الله موحدی یکی از چهره های پرنفوس و موثیر در زمان جهاد و مقاومت مردم افغانستان در مناطق مرکزی بود و در دهه پنجاه گروه مستضعفین را با جمع از بزرگان از جمله استاد صابری، شهید محمد سجادی، شهید عبدالحمید سجادی، استاد ناطقی، مرحوم استاد اعتمادی و جمع دوستان تاسیس کرد و بعد از مدت گروه مستعضفین به سازمان نصر افغانستان پیوست و استاد موحدی در کمیته سیاسی این جریان سیاسی شروع به فعالیت کرد. موحدی بعد از ختم تحصیل در خارج، وی و جمع از اعضای برجسته سازمان نصر و شهید مزاری به افغانستان آمدند و بعد تلاشهای فراوان حزب وحدت اسلامی افغانستان را تاسیس کردند که استاد موحدی یکی از چهر های مهم و موثیر در این حزب بود.
وی در کنار فعالیت های سیاسی و نظامی دست به فعالیت های فرهنگی و آموزشی زد و به مردم مسایل مختلف را تدریس می کرد. زیرا وی باورمند بود تا زمان کدر های علمی در دست نداشته باشیم به جایی نخواهیم رسید. نوت ها و درسهای را که وی در دایکندی در حوزه رسول اکرم به جوانان تدریس می کرد به دیگر ولسوالی های ولایت ارزگان و ولایت های چون بامیان، غور، میدان وردک و … نیز فرستاده می شد تا جوانان از آن فیض ببرند.
بلاخره وی بعد از برگشت از بیت الله شریف توسط مزدوران طالبان و افراد خود فروخته در 18 سرطان 1378 به شدت زخمی شد و در 24 همین ماه روحش به عالم بالا پرواز کرد و به معشوق پیوست.
روحش شاد و یادش گرامی باد.(وحدت نیوز)

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**