گوناگون

میراث ماندگار

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** گوناگون

 

معرفی کتاب شواهدالنبوة: عبدالرحمن جامی


اشاره: 


نورالدین عبدالرحمان بن احمد بن محمد ملقب به جامی پیر هرات، شاعر قرن نهم هجری قمری، است. وی از طرف پدر نسبش به محمد بن حسن شیبانی، فقیه معروف حنفی سده دوم قمری می‌رسد. روزگار کودکی و تحصیلات مقدماتی‌اش را در خرگرد جام از توابع هرات در کنار پدرش سپری کرد. در حدود 13 سالگی به هرات رفت و تعلیم و تربیت را آغاز کرد و در نظامیه هرات که از مراکز معتبر آن زمان بود، علوم متداول را از استادان معروف هم‌چون: خواجه علی سمرقندی و محمد جاجرمی آموخت. جامی آثار زیادی دارد و یکی از مهم‌ترین آن‌ها کتاب نفیس شواهدالنبوه است که در زیر معرفی می‌گردد.
کتاب شواهدالنبوة
این کتاب با مباحثی در اثبات نبوت حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام تدوین و تنظیم شده‌است که در آن شواهد روایی و دلایل نقلی بر اثبات حقانیت پیامبر اسلام(ص) آورده‌است. به همین دلیل با شواهد و دلایل، نبوت حضرت محمد(ص) را براساس سلسله مراتب تاریخی قبل از ولادت تا بعد از رحلت آن حضرت طبقه‌بندی کرده‌است و سپس، برخی معجزات پیامبر اکرم(ص) را شرح داده است و در بخش دیگر، با اشاره به احوال و خصوصیات مهم خلفای راشدین و ذکر کرامات آن‌ها و اهل‌بیت پیامبر(ص)، به زندگی و احوال یاران و دوستان آن حضرت می‌پردازد.
این کتاب، برای اولین‌بار همزمان با گرامی‌داشت و تجلیل از ششصدمین سالگرد تولد مولانا عبدالرحمان جامی، توسط ناشری در شهر خجند کشور تاجیکستان با حمایت مالی دانشگاه دولتی این شهر، به تصحیح دکتر فخرالدین نصرالدین‌اف، به چاپ رسید. تصحیح این کتاب براساس یکی از کهن‌ترین نسخه‌های خطی صورت گرفته است که آن نسخه، ده سال پس از درگذشت مولانا جامی کتابت یافته است. این نسخه، اکنون در خزینه‌ای نسخه‌های خطی آکادمی علوم جمهوری ازبکستان با شمارگان 1331 نگه‌داری می‌شود.
به تایید دکتر فخرالدین نصرالدین‌اف، نسخه‌ای دیگری از این اثر ماندگار و فاخر، با شمارگان 4277 در خزینه‌ای نسخه‌های خطی آکادمی علوم کشور ازبکستان محفوظ است که آن را خود جامی پس از شش سال تلاش در سال 891ق، نوشته و به نسخه‌ای مؤلف معروف است. عمده‌ترین دلیل ماندگاری و شهرت این کتاب، وجود بیش از صد نسخه‌ای خطی از آن، در کتاب‌خانه‌های سراسر جهان است. این کتاب با مقدمه و تصحیح سیدحسن امین توسط انتشارات میرکسروی، در تهران سال 1379 چاپ شده‌ است.

 

منبع: فصلنامه سخن صبا، 1401، ش44

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**