مالستان

چهارمین یادواره شهدای مالستان توسط مهاجرین مالستانی در تهران برگزار گردید

**نوشته شده توسط محمدنبی امینی**. **ارسال شده در** مالستان

 

چهارمین گردهمایی بزرگ یادواره شهدای مالستان با تجلیل از حدود 180 تن شهید این ولسوالی، توسطه هیئت های مذهبی مالستانیان مقیم تهران بامیزبانی هیئت چهارده معصوم (ع) مهاجرین قریه بغرا، در روز یازدهم محرم با حضور اقشار مختلف مهاجرین مالستانی برگزار گردید. در این محفل که از ساعت 1الی 5 بعد از ظهر دایر گردیده بود، برنامه های متنوع و مختلفی در سطوح متفاوت ارائه گردید:

یک) آغاز مراسم؛

محفل با تلاوت آیات قرآن توسط آقای حسن زاده آغاز شد، با اجرای برنامه توسط آقای عبدالله محمدی، ارائه مقاله توسط آقای علی مدد افضلی، نوحه خوانی توسط آقای شریف عظیمی و دیگر نوحه خوانان هیئت های مذهبی تداوم یافت. به تعقیب آن آقای اخلاقی وکیل پارلمان افغانستان به ایراد سخن پرداخت و در ادامه میزگرد علمی با حضور کارشناسان محترم حجج اسلام آقایان: استاد علیزاده مالستانی، محمدباقر اکبری، دکترمحمدقاسم رجایی و خالق داد ناصری و با دبیری محمدعوض اعتمادی انجام شد و سپس محفل با مداحی و روضه خوانی حجت الاسلام آقای عادلی و دعا توسط حجت الاسلام الحاج بصیر پایان یافت.

دو) سخنرانی جناب آقای اخلاقی نماینده مردم غزنی در پارلمان؛

آقای وکیل اخلاقی که به تازگی از سفرهیئت پارلمانی به یکی از کشورهای اروپایی به ایران بازگشته بود و حضورش در این محفل از پیش تعیین نشده بود، در سخنان کوتاهی آخرین اوضاع کشور را در ابعاد مختلف سیاسی، امنیتی و اجتماعی به بررسی گرفت.

این نماینده پارلمان، شرایط کشور را بحرانی و شکننده توصیف نمود وضعیت و شرایط فعلی دوران حکومت وحدت ملی را بدتر از دوره حکومت قبلی دانست و گفت: در دوره قبلی فقط در ولایت جنوبی و جنوب شرقی نا امنی وجود داشت اما امروزه ناامنی به ولایت مختلف از جمله به صفحات شمال گسترش یافته است.

از نظروی، فساد اداری و تبعیض نیز اوضاع روز به روز بدتر شده است. حضور مردم هزاره در ادارات دولتی در حدود دو درصد بیشتر نیست در حالی که در صد نفوس مردم ما حد اقل بیست درصد نفوس کل کشور را تشکیل می دهد. استخدام ها همگی بر اساس پارتی و زدوبندهای قومی و سیاسی صورت می گیرد نه بر اساس لیاقت و شایستگی. اینها جزء مشکلات مردم ما و کشور است. اما علی رغم همه این نا بسامانی ها مردم نسبت به آینده نا امید نیستند.

آقای اخلاقی در بخش دیگر سخنانش به مسئله مهاجرت سیل آسای مردم به سمت کشورهای اروپایی پرداخت و این مهاجرت را به سود مردم ندانست و از مردم خواست که از سفر به کشورهای اروپایی اجتناب ورزند. زیرا هم شرایط سفر روز به روز سخت تر شده و مسیر راهها نا امن گردیده. هر روز شاهد بازگشت جنازه این پناهجویان به وطن هستیم و نیز شرایط پذیرش در کشورهای میزبان محدود است و ممکن است همگی پذیرش نشوند و با اخراج و دیپورت مواجه گردند.

سه) نشست علمی با موضوع: «شهداء و رسالت نسل امروز»

در خلال برنامه گردهمایی به موضوع اصلی آن پرداخته شد و کارشناسان محترم در جایگاه قرار گرفتند و دبیر علمی نشست آقای محمدعوض اعتمادی به تبیین موضوع پرداخت و پرسش های مختلفی را در سه محور مطرح نمود و از کارشناسان خواست به پرسش های مطرح شده پاسخ دهند.

1. مقام شهید و شهادت در نگاه اسلام؛ تبیین این موضوع به حجت الاسلام آقای خالقداد ناصری سپرده شد. وی مسئله شهید و شهادت را در دو محور قبل از شهادت و بعد از شهادت یک شهید مطرح کرد و گفت: اول این که شهید در دوران حیات خویش به استقبال مرگ می رود در حالی که دیگر انسان ها مرگ به سراغ شان می آید. دوم اینکه شهید به دنبال اصلاح جامعه است. سوم آنکه شهید بر محور حق حرکت می کند و در نهایت بر محور آزادی خویش را فدا می کند. در مرحله بعد از شهادت؛ مقام شهید آنست که با شهادت خود زندگی جاوید و ابدی را به ارمغان می آورد و شهادت به منزله حیات جاوید است نه مرگ و نابودی.

2. نقش شهدای مالستان در انقلاب اسلامی افغانستان و دستاوردهای آن؛ در تبیین این موضوع آقای دکتر رجایی به ایراد سخن پرداخت. وی منطق شهادت را منطق اعتراض علیه ظلم و کج تابی ها و ناهنجاری های اجتماعی دانست و در بیان نقش شهدای مالستان در انقلاب افغانستان به سه ویژگی مهم شهدای مالستانی اشاره نمود: یک) فرا صنفی بودن شهداء؛ در میان شهدای مالستان از اقشار و لایه های مختلف مردم حضور دارند. از روحانی و ملا گرفته مانند شهید بصیر، شهید مجاهد؛ تا معلم مانند شهید اخلاصی تا چهره های نظامی و دهقان و... دو) فرامنطقه ای بودن حوزه فعالیت شهدای مالستان؛ شهدای مالستان حوزه فعالیت شان محدود به مالستان نبود بلکه در نقاط مختلف ولایت غزنی مانند دایه، جاغوری، ناهور، جبهه هنگی، قرباغ، غزنی، کابل و بامیان و مزار... سه) فراجناحی بودن شهدای مالستان؛ برخی از شهدای مالستان در هیچ حزبی فعالیت نداشتند و به صورت فراحزبی به مبارزه و جهاد پرداختند و به مقام شهادت نایل گردیدند و برخی در قالب احزاب به شهادت رسیدند و می توان گفت چه در قالب احزاب و چه به صورت فراحزبی، افرادی بودند که جانشان را فدای مردم نمودند. در بخش دستاورد شهدا می توان به صورت کلی اشاره نموده که سهمگیری در نظام سیاسی و ساختار قدرت از مهمترین دستاورد به حساب می آید.

3. رسالت نسل امروز در قبال شهدا؛ حجت الاسلام آقای محمدباقر اکبری در بیان این موضوع به مسئله شناخت آرمان و اهداف شهدا و تاریخ دوران جهاد اشاره نمود و هدف کلی شهدا را اعتلای کلمة الله و جهاد در راه خدا دانست. اما اهداف اجتماعی مبارزات و جهاد آنان را در دو سطح ملی و قومی تبیین نمود. در سطح ملی، اهداف شهداء را پاسداری از ارزش های انسانی و اسلامی، حفظ استقلال کشور و تمامیت ارضی و بدست آوردن امنیت در کشور دانست. در سطح قومی؛ تثبیت هویت قومی و برپایی عدالت اجتماعی از جمله اهداف شهدا بوده است. وی مهم ترین رسالت نسل امروز را در قبال شهدا، شناخت موقعیت ها و تلاش برای تثبیت هویت و حضور در صحنه های مختلف اجتماعی و تامین عدالت اجتماعی دانست. وی گفت عدالت در سطوح مختلف آن باید مدنظر قرار گیرد که یکی از ابعاد آن عدالت اقتصادی است که امروزه شریان اقتصادی افغانستان بدست دیگران است و مردم کمترین نقش را در تحولات اقتصادی دارند و این نقیصه باید جبران شود.

4. وضعیت امنیتی منطقه مالستان و راهکارهای تامین آن؛ این بخش از موضوع نشست را حجت الاسلام والمسلمین آقای استاد علیزاده مالستانی تبیین نمود. وی در ابتدا از برگزاری این محفل خشنودی خویش را ابراز نمود که در شرایط مهاجرت مردم ما غیرقابل انتظار است. در مورد راهکارهای امنیتی به توضیح سه محور پرداخت: یک) گماشتن نیروهای فرهیخته و کارا و عناصر ارزنده برای دفاع از مردم و تامین امنیت. وی با استناد به آیه شریفه «ولتکن منکم امة یدعون الی الخیر...» تامین امنیت و وحدت میان مردم را بزرگترین خیر دانست. دو) جلوگیری از هزینه های بیهوده و جهت دهی آن در راه حفظ امنیت و تسلیح و تجهیز نیروهای مردمی. سه) ضرورت تشکیل تشکل های مردم نهاد برای بررسی اوضاع قلمرو خود. چهار) حمایت از دولت؛ استاد علیزاده در حمایت از دولت گفت : مانباید دولت را تخریب و تضعیف نماییم، همین حکومت نیم بند برای مردم ما از نبود حکومت بهتر است و به فرمایش امیرالمومنین علیه السلام استناد کرد که وجود حکومت اگرچه ظالم و فاسد باشد بهتر از نبود آنست. پنج) پرورش نیروهای از خود گذشته؛ وی بسیاری از دستاوردها و مقاومت های غرب کابل و بامیان را وجود نیروهای از خود گذشته دانست که در ظاهر به دیوانه معروف شده بودند.

گفتنی است که چهارمین مراسم یادواره شهدای مالستان که از ساعت یک بعد از ظهر شروع شده ساعت پنج بعد از ظهر پایان یافت.

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**