اخبار و رویدادها

انتقاد آگاهان از سهل‌انگاری حكومت در انجام اصلاحات انتخاباتی

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

jirga 20feb

درحالی که تا دو هفته‌ی آینده دور تازه‌ی کار مجلس نماینده‌گان آغاز می‌شود؛ اما رئیس جمهور تاکنون فرمان تقنینی برای اصلاحات انتخاباتی صادر نکرده است. به میان نیامدن اصلاحات در انتخابات انتقاد سخت آگاهان و قانون دانان را برانگیخته است.

شماری از آگاهان سیاسی می‌گویند کسانی در حکومت هستند که از بهر منافع شخصی‌شان نمی‌خواهند تا انتخابات و لویه جرگۀ تقنینی برگذار شود.

بسیاری از آگاهان امور سیاسی و قانون دانان از کندکاریهای حکومت وحدت ملی دربارۀ به میان آمدن اصلاحات در انتخابات ابراز نگرانی میکنند و میگویند که حکومت هیچ کاری برای برگذاری انتخابات و لویه جرگۀ تقنینی که بربنیاد آن پس از ۲ سال از ایجاد حکومت وحدت ملی این حکومت چهارچوب قانونی به خود خواهد گرفت انجام نداده است.

احمدولی مسعود سفیر پیشین افغانستان در بریتانیا در این باره خاطرنشان کرد: "اصلاحات باید می‌آمد، تذکره‌های الکترونیکی توزیع می‌شد، کمیسیون طرح تعدیل قانون اساسی باید تنظیم می‌شد؛ مصوده‌اش آماده می‌بود و لویه جرگه قانونی برگذار می‌شد و این نظام صدارتی را تصویب می‌کرد. در قانون به آن مشروعیت می‌بخشید، اما از قرآین معلوم می‌شود که حکومت تا حال هیچ کاری نکرده و اگر هم کرده فقط برای آرام ساختن افکار مردم بوده است".

آگاهان می‌گویند که حکومت می‌خواهد تا پس از ۲ سال از ایجادش؛ توافقنامه‌ی سیاسی ایجاد حکومت وحدت ملی را تمدید نماید، اما آگاهان حقوقی می‌گویند که رهبران حکومت وحدت ملی نباید این توافق نامه را تمدید نمایند.

گل رحمان قاضی رئیس پیشین کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی افزود: "لویه جرگه تقنینی که قرار است برگذار شود اصل‌اش این است که باید انتخابات شوراهای ولسوالی‌ها برگذار شود که می‌بینیم نمی‌تواند برگذار شود. چون شرایط هر روز بدتر شده می‌رود. پس بهتر است که به سوی لویه جرگۀ عنعنوی برویم که این لویه جرگه به ما نسخه بدهد و یک مشورعیت به میان آید تا یک بینی خمیری پیدا شود."

درهمین حال اعضای کمیتۀ گزینش اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی نیز حکومت را در به میان آمدن اصلاحات به سهل انگاری متهم می‌سازند و می‌گویند که این کار سبب ناامیدی مردم نسبت به اصلاحات در انتخابات شده است.

نعیم ایوب زاده عضو کمیتۀ گزینش اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی ادامه داد: "هراسی که دو رهبر از برگذاری انتخابات دارند، این است که نتوانند بیشترین حمایت مردم را در برگذاری انتخابات و برگذاری لویه جرگه به دست آورند."

با آنکه حکومت چندبار تعهد سپرده است که در انتخابات اصلاحات به میان آمدن خواهد آورد، اما شماری از چهره‌های پرنفوذ کشور بر این باور هستند که حکومت ارادۀ جدی برای به میان آمدن اصلاحات و برگذاری انتخابات ندارد و نیز برگذاری لویه جرگه تقنینی ندارد. (طلوع نیوز)

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**