اخبار و رویدادها

درخواست غنی از بخش خصوصی ایران برای سرمایه گزاری در افغانستان

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

غنی از بخش خصوصی ایران خواست در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند

رئیس جمهور اشرف غنی که در رأس یک هیأت عالی رتبه به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده است روز دوشنبه از بخش خصوصی ایران خواست تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران ایرنا در گزارشی می‌گوید؛ آقای غنی در دیدار با اتاق تجارت و صنایع ایران با اشاره به سطح بالای بیکاری در کشور گفت که افغانستان به همکاری سرمایه گذاران ایرانی نیاز دارد.

غنی افزود که افغانستان از سرمایه گذاری ایران در بخش‌های گوناگونی همچون زراعت، معادن، بانک داری و ترانزیت استقبال می‌کند.

این در حالی است که ایران یکی از حامیان مهم به افغانستان بوده است و تاکنون این کشور با افغانستان در بخش‌های سرک سازی، انتقال برق، پروژه های زیربنایی و مسایل مربوط به ایستگاه های مرزی همکاری کرده است.

آیت‌الله خامنه‌ای خواستار روابط نزدیک ایران و افغانستان شد

آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر مذهبی ایران در دیدار با رئیس جمهور اشرف غنی بر لزوم افزایش همکاری و تفاهم میان ایران و افغانستان تأکید کرد.

وی همچنان به روابط گسترده‌ی فرهنگی و تاریخی و مشترکات دو کشور نیز اشاره کرد.

رئیس جمهور غنی که در یک سفر رسمی دو روزه روز یکشنبه در رأس یک هیأت عالی رتبه وارد تهران شد؛ ناوقت روز گذشته با رهبر مذهبی ایران دیدار کرد.

در خبرنامه‌ای که امروز از سوی دفتر رهبر مذهبی ایران منتشر شده آمده است که آیت‌الله علی خامنه‌ای در این دیدار اظهارداشت که دانشمندان و شخصیت‌های ادبی در افغانستان کمک بسیار قابل توجهی را برای ترویج اسلامی و زبان فارسی انجام داده‌اند.

آقای خامنه‌ای تصریح کرد: "افغانستان علاوه بر منابع غنی انسانی و فرهنگی از منابع طبیعی فراوان نیز برخوردار است. این امکانات و مشترکات باید همه در خدمت ارتقاء همکاری‌های بین دو کشور باشد."

رهبر مذهبی ایران افزود: "البته آمریکایی‌ها و برخی کشورهای منطقه از امکانات افغانستان بی اطلاع هستند و موافق تفاهم و همکاری بین دو کشور نیستند، اما ما ایران و افغانستان را از نظر امنیت و پیشرفت به مثابه امنیت و پیشرفت خود می‌دانیم".

آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کرد: "مسائل بین دو کشور، شامل مهاجرین، آب، ترانسپورت و امنیت تمامی‌شان قابل حل هستند و باید با مقابله این مسائل به طور جدی و در چارچوب مدت زمان مشخصی حل و فصل گردد."

وی با اشاره به ضرورت حل مسئله‌ی کلیدی مهاجران تصریح کرد: "صدها هزار مهاجر افغان در سطوح مختلف در ایران مصروف آموزش هستند. مردم افغانستان بسیار با استعدادند و هوشیار و از این استعدادها باید به شکل درست آن استفاده شود، بخاطری که حضور افغان‌های تحصیل کرده برای بازسازی کشورشان ضروری ‌است."

رهبر مذهبی ایران همچنین ابراز امیدواری کرد که روز به روز شاهد موفقیت ملت و دولت افغانستان باشد.

در این جلسه که رئیس جمهور ایران و دیگر مقامات عالی رتبه‌ی دو کشور حضور داشتند؛ رئیس جمهور اشرف غنی درباره‌ی محتوای سفر خود به ایران سخنرانی کرد.

اشرف غنی گفت: "هدف ما این است که افغانستان را یک مرکز ارتباطات در منطقه ببینیم".

رئیس جمهور افغانستان گفت که افغانستان و ایران با تهدیدات مشترکی روبرو هستند و می‌توان روی نقاط مشترک همکاری کرد.

وی ادامه داد: "اراده‌ی سیاسی ما استوار بر گسترش روابط دوجانبه است و ما باید برای تقویت نقاط مشترک و مثبت بین دو کشور تلاش کنیم".

غنی ادامه داد که دولت افغانستان امیدوار است که مناقشات داخلی و ناآرامی‌ها را به فرصت‌های همکاری تبدیل کند وی همچنین به مشکلاتی چون شورشیان، مواد مخدر، مهاجران و آب‌های مشترک مرزی نیز اشاراتی کرد.

رئیس جمهور افزود: "مسایل میان دو کشور باید براساس اراده‌ی سیاسی هر دو دولت و براساس مدت زمانی تعیین شده حل شوند."

رئیس جمهور غنی گفته است که بیشترین رنج را ایران از طریق قاچاق مواد مخدر می‌برد.

وی افزود: "خطر موادمخدر برای هیچ یک از همسایگان ما مانند ایران جدی نبوده است و هیچ یک از کشورها مانند ایران در برابر موادمخدر مبارزه نکرده است و ما آماده‌ی مبارزه با این معضل با همکاری ایران هستیم."

رئیس جمهور اشرف غنی روی گسترش روابط دوجانبه میان دو کشور در ترانسپورت، سرمایه گذاری و همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی اشاره کرد و به رهبر مذهبی ایران گفت: "تحت رهبری خردمندانه‌ی شما ایران هویت تاریخی خود را تثبیت کرد و ما امیدوار هستیم که تحت نظارت این رهبری خردمندانه شاهد روابط نزدیک میان دو کشور باشیم."(طلوع نیوز)

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**