اخبار و رویدادها

وزیراقتصاد:افغانستان تاده سال دیگر به خودکفایی اقتصادی می رسددرصورت مبارزه بافساد

**نوشته شده توسط بخش خبر**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

 وزیر اقتصاد  می گوید که برای رسیدن به خودکفایی نیاز به جهاد اقتصادی است روندی که به گفته او موانع اقتصادی از سر راه توسعه کشور برداشته شودوزیر اقتصاد کشور اعلام کرده است که افغانستان تا ده سال دیگر به خودکفایی اقتصادی می رسد مشروط بر اینکه برنامه توسعه ای اجرایی شود. وزیر اقتصاد می گوید که برای رسیدن به خودکفایی نیاز به جهاد اقتصادی است روندی که به گفته او موانع اقتصادی از سر راه توسعه کشور برداشته شود
عبدالهادی ارغندیوال به خبرگزاری بخدی گفت: ̎ما برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی را ترتیب دادیم، اگر این برنامه عملی شود من مطمین هستم که بعد از ده سال افغانستان کشوری خواهد بود که روی پای خود ایستاده می شود.̎
آقای ارغندیوال می گوید که این برنامه تمامی جوانب اقتصادی افغانستان را در نظر گرفته و به گفته او منابع طبیعی و ذخایر زیر زمینی کشور بخشی از این برنامه است.
به گفته ارغندیوال، تنها ارزش ذخایر زیر زمینی، سی درصد خاک افغانستان، براساس بررسی نهاد زمین شناسی امریکا به سه تریلیون دالر می رسد.
وزیر اقتصاد گفت که برای رسیدن به خودکفایی نیاز به جهاد اقتصادی است روندی که به گفته او موانع اقتصادی از سر راه توسعه کشور برداشته شود.
اقتصاد افغانستان شدیدا وابسته است و در سیزده سال گذشته بودجه دولت از کمک های خارجی بدست می آمد.
عواید داخلی افغانستان سالانه سه میلیارد دالر خوانده شده اما امسال رقم بودجه عمومی دولت ۷.۸ میلیارد دالر بوده است.
وزیر اقتصاد اما می گوید که رسیدن به خودکفایی اقتصادی ناممکن نیست اما به گفته او این کار نیاز به عملی کردن برنامعه توسعه ای دولت دارد.
موانع بر سر راه برنامه توسعه
کارشناسان مسایل اقتصادی می گویند که رسیدن به خودکفایی اقتصادی افغانستان راه دشوار گذری است که نشانه های آن در حال حاضر در کشور وجود ندارد.
آنها فساد، ناامنی، نبود حاکمیت قانون و اراده قوی دولتمردان را موانع عمده بر سر راه تطبیق برنامه توسعه ای کشور می دانند.
عبدالهادی ارغندیوال نیز در گفت و گویی با خبرگزاری بخدی پذیرفت که اگر با فساد مبارزه و قانون تطبیق نشود و همچنان دولت اراده قوی برای عملی کردن برنامه توسعه ای نداشته باشد، اقتصاد افغانستان همچنان وابسته باقی خواهد ماند.
آقای ارغندیوال می گوید افغانستان یک کشور فقیر است اما به گفته او ذخایر زیر زمینی و موقیعت تجاری کشور تامین کننده تمامی نیازمندی های اقتصادی افغانستان خواهد بود.

افغانستان قیمت ترین سنگ های دنیا را دارد که ارزش معادن این سنگ ها میلیاردها دالر تخمین زده شده است افغانستان قیمت ترین سنگ های دنیا را دارد که ارزش معادن این سنگ ها میلیاردها دالر تخمین زده شده است
او تاکید کرد که دولت ها در افغانستان باید براساس استراتژی ملی اقتصادی که برنامه توسعه ای شامل آن است حرکت کنند.
ملاحظه در قانون معادن
وزیر اقتصاد از توشیح و اجرایی شدن قانون معادن افغانستان اظهار خرسندی کرد اما او می گوید که وزارت معادن باید رهبری و مدیریت توسعه و انکشاف معادن را در دست گیرد.
ارغندیوال در این مورد گفت: ̎تاکید دارم که وزارت معادن از همین حالا درصدد انکشاف منابع طبیعی افغانستان باشد و این وزارت با نیروی کار که در اختیار دارد در تلاش کشف و استخراج معادن کشور باشد.̎
به گفته ارغندیوال سپردن تمام کار به شرکت های خارجی به معنی خارج کرددن پول بیشتر از کشور است و به گفته او در حوزه کشف، استخراج و پروسس ذخایر زیر زمینی وزارت معادن باید از نیروی بومی و محلی استفاده کند.
او افزود تنها در بخش استفاده از کارمندان فنی و تجهیزات پیشرفته استخراج آنهم اگر در داخل کشور موجود نباشند، از خارج افغانستان کمک خواسته شود.
به گفته وزیر اقتصاد، همزمان با آغاز به کار کارمندان فنی خارجی، از نیروی داخلی برای آموزش استفاده شود تا در دو - سه سال آینده این ظرفیت در داخل کشور ایجاد شود.
جامعه جهانی در جریان سیزده سال گذشته، میلیاردها دالر را در بخش های مختلف از جمله صحت، تعلیم و تربیه، امنیت و توسعه شهری در افغانستان به مصرف رسانده اما سرمایه گذاری در بخش زیر ساخت ها و ذخایر زیر زمینی چشمگیر نبوده است.
اتکا به ذخایر زیر زمینی، تمرکز روی برنامه توسعه ای (پنج سال اول و دوم) و تشویق سرمایه گذاری های خصوصی از عوامل بیرون رفت افغانستان از اقتصاد وابسته و کمک های خارجی خوانده شده است.

 

 

 

 

 

 

 

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**