اخبار و رویدادها

برگزاری سمینار امام صادق(ع) درکابل

**نوشته شده توسط بخش خبر**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

مولوی سید فیض محمد عطایی که در سومین سمینار «امام صادق (ع) و مذاهب اسلامی» امروز شنبه (۱ سنبله) در کابل سخن می‌گفت، افزود پیام رئیس مکتب شیعه به امت محمد (ص) حفظ یکپارچگی است.وی تاکید کرد شیعه و سنی پیرو مکتب قرآن است و هر طایفه‌ای اهل بیت پیامبر (ص) را حقیر بشمارد مورد لعن خواهد بود.
تعدد مذاهب اسلامی مایه شکوفایی فقه اسلامی است نه باعث اختلاف

«آیت الله محسنی» نیز در پیام ارسالی اش به سومین سمینار امام صادق (ع) و مذاهب اسلامی، تعدد مذاهب اسلامی را باعث پربار شدن فقه اسلامی دانست و نه مایه اختلاف مذهبی.
رئیس شورای علمای شیعه افغانستان در پیامش گفت: «در هیج جای تاریخ اسلام نمی‌توان یافت که روسای مذاهب اسلامی به خاطر اختلاف عقیده و فکر با هم مجادله کرده باشند. بنابراین مسلمانان نیز با پیروی از ائمه مذاهبشان اختلافات جزئی را کنار بگذارند و با گرفتن دست یکدیگر در این برهه حساس زمانی که تمدن و فرهنگ اسلامی مورد هجوم داخلی و خارجی قرار گرفته است با یکدیگر حسن مراوده داشته باشند و از اسلام که بهترین تمدن را برای بشریت ارائه نموده است دفاع نمایند.»

داعش محصول قرائت‌های دروغین از اسلام است

«آیت الله بهجت» در این سمینار بر لزوم تکیه بر قرائت درست از اسلام تاکید کرد و گفت: «داعش محصول قرائت‌های غلط از اسلام است. داعش نه به مذهب اهل تسنن و نه مذهب شیعه ربط پیدا می‌کند بلکه یک اسلام دروغین است که توسط امریکا و اسرائیل و با هدف خدچه دار کردن چهره صلح طلب اسلام واقعی به وجود آمده است.»
وی افزود کلینتون در خاطراتش نوشته است که قرار بود یک حکومت اسلامی مبتنی بر  برداشت‌های غلط از اسلام در مصر شکل بگیرد اما چون علیه مرسی قیام شد، سوریه و عراق برای برپایی این حکومت اسلامی منحرف انتخاب شد.
آیت الله بهجت گفت در طول تاریخ، امام صادق (ع) هم مورد حمایت شیعه بود و هم مورد حمایت سنی. این امام بزرگوار علی رغم اختلافات عقیدتی و فکری که در بلبشوی فرهنگی آن زمان بین علماء و رهبران مذاهب پیش آمده بود هرگز با مواضع تند و خشن مسلمانان را پراکنده نکرد بلکه در یک تعامل درست به وحدت اسلامی را تقویت کرد.
در باب وحدت اسلامی آیت الله بهجت به افغانستان اشاره کرد و گفت جامعه افغانستان یک جامعه نمونه است. سنی و شیعه سالهاست که در کنار هم زندگی می‌کنند؛ در محله سنی‌ها مسجد شیعه و در محله شیعیان مسجد سنی داریم، ازدواج مشترک داریم و در جلسات و مراسم همدیگر شرکت می‌کنیم.

سنی‌ها از خلفایشان و شیعیان از امام علی (ع) داغ‌تر نشوند

استاد ضیائی توحیدی از اساتید حوزه علمیه قم که به از ایران به این سمینار دعوت شده بود نیز گفت: «امام صادق (ع) چون آگاه و عالم به  تمام آراء، عقاید و افکار مختلف بود در زمان خود سرآمد تمام علما بود. این امام بزرگوار شهادتین را شرط مسلمان بودن می‌دانست و هرگز ادعا نمی‌کرد که امام باطن مردم است. برخورد امام با افکار مخالف بسیار نرم بود به گونه‌ای این افراد سال‌ها در تدریس ایشان حاضر می‌شدند.»
وی افزود: «امام صادق (ع) فقط از حلال و حرام نمی‌گفت بلکه از تمام علومی که مسلمانان به آن ضرورت داشتند می‌گفت. شیوه ارائه مطالب علمی امام چنان ساده بود که همه حتی بی سوادان نیز متوجه می‌شدند. شیوه ایشان برای علماء دلیلی محکم و برای عموم قابل فهم بود.»

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**