اخبار و رویدادها

موافقتنامه سه جانبه چابهار میان افغانستان، هند و ایران

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

 

موافقتنامه سه جانبه چابهار میان افغانستان، هند و ایران

 

 

 

در دومین نشست تخنیکی میان نمایندگان کشور های افغانستان، هند و ایران، متن موافقتتامه سه جانبه چابهار برای ایجاد دهلیز ترانسپورتی و ترانزیتی بین المللی میان این سه کشور، نهایی شد.
وزارت امور خارجه افغانستان در خبرنامه یی که به دسترس آژانس خبری پژواک قرار گرفته، گفته است که این نشست روز دوشنبه در مقر وزارت امور خارجه هند در دهلی نو برگزار شد.


در این جلسه، هیئتی به ریاست وحیدالله ویسی، رئیس همکاری های اقتصادی وزارت امور خارجه کشور شرکت کرده بود.
گفته شده است که در ترکیب این هیئت، نمایندگان وزارت های تجارت و صنایع، مالیه، ترانسپورت و هوانوردی ملکی، اداره خط آهن و سفارت افغانستان در دهلی حضور داشتند.
وزارت امور خارجه افزوده است که در نشست مذکور، نمایندگان کشورهای اشتراک کننده روی موضوعاتی که در نخستین نشست تخنیکی چابهار که سال گذشته در تهران نهایی نگردیده بودند، بحث و تبادل نظر کردند.
نمایندگان افغانستان، ایران و هند پس از نهایی کردن متن مسوده موافقتنامه، توافق کردند تا یک کمیته فرعی در چارچوب موافقتنامه یاد شده ایجاد گردد تا پروتوکول های ترانزیتی، بندری، موضوعات گمرکی و امور قنسولی را بعد از امضای موافقتنامه، در مدت شش ماه تهیه نمایند.
در پایان، رؤسای هیئت های مذاکره کننده هرسه کشور متن نهایی موافقتنامه چابهار را تائید کردند و توافق نمودند تا این موافقتنامه توسط مقام های بلند رتبه هر سه کشور تا دو ماه دیگر امضاء شود.
بندر چابهار در ولایت سیستان بلوچستان، در جنوب شرق ایران قرار دارد. در سال های اخیر، به دلیل افزایش مشکلات تاجران افغان در استفاده از بنادر پاکستان به ویژه کراچی، دولت افغانستان تلاش کرده است تا از این بندر به عنوان یکی از گزینه های اصلی تجارت با کشورهای مختلف استفاده کند.
دولت هند اعلام کرده است که با سرمایه گذاری در چابهار، زمینه بهره برداری بهتر و بیشتر افغان ها را از این بندر فراهم می سازد.
در ادامه خبرنامه وزارت امور خارجه آمده است که استفاده از این بندر می تواند باعث توسعه تجارت دریایی میان کشورهای منطقه گردد.
افزون بر این، گفته شده است که بهره برداری از بندر چابهار می تواند کاهش چشمگیری را در زمان و قیمت انتقال اموال تجارتی کشورهای منطقه به وجود آورده و بر علاوه اتصال کشورهای آسیای جنوبی با آسیای مرکزی، کشورهای خلیج و آسیای مرکزی و حوزه قفقاز را نیز با هم وصل نماید. (پژواک)

 

 

 

 

 

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**