اخبار و رویدادها

کاهش رشد اقتصادی افغانستان به روایت واحد ارزیابی افغانستان

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

 بخش خصوصی که ۸۵ درصد آن سرمایه گذاری های کوچک و متوسط است به عنوان ماشین رشد اقتصادی افغانستان شناسایی شده استواحد تحقیق و ارزیابی افغانستان یا AREU در گزارش تازه خود اعلا کرده که با نزدیک شدن به زمان خروج نظامیان بین المللی از افغانستان رشد اقتصادی این کشور نیز کاهش یافته است.

 بخش خصوصی که ۸۵ درصد آن سرمایه گذاری های کوچک و متوسط است به عنوان ماشین رشد اقتصادی افغانستان شناسایی شده است
در این گزارش بیشتر سرمایه گذاری های کوجک و متوسط در ده سال گذشته بررسی شده است.
در گزارش آمده است: ̎در یک دهه گذشته، هزینه های هنگفت همزمان با حضور نظامیان بین المللی برای رشد اقتصادی افغانستان به مصرف رسیده اما با نزدیک شدن به زمان خروج این نیروها، بیشتر به دوام و پایداری توسعه در بخش خصوصی توجه شده این درحالیست که رشد اقتصادی از همین حالا رو به کاهش است.̎
در این گزارش تاکید شده که بخش های ساخت و ساز و خدمات به شکل مستقیم وابسته به حمایت نظامیان خارجی بوده و حالا رشد این بخش ها در حال حاضر به شدت کاهش یافته است.
عدم توجه دولت
در گزارش واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان گفته شده که بخش خصوصی که ۸۵ درصد آن سرمایه گذاری های کوچک و متوسط است به عنوان ماشین رشد اقتصادی افغانستان شناسایی شده است.
این اداره گزارش داده که در نبود سرمایه گذاری های بزرگ با توجه به وضعیت غیرقابل پیشبینی اقتصادی افغانستان، فضا برای رشد این سرمایه گذاری ها بیشتر فراهم است.
آمارها نشان می دهد که در حال حاضر سرمایه گذاری های کوچک و متوسط، نیمی از عاید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل می دهد و بیشتر از یک سوم نیروی کار افغانستان را نیز این بخش های در خود مشغول کرده است.
دریافت واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان در این گزارش نشان می دهد که سرازیر شدن پول های هنگفت به افغانستان در یک دهه گذشته، توجه دولت را از تمرکز بر توسعه سرمایه گذاری های کوچک و متوسط و زمینه سازی برای دسترسی آنها به بازار که می توانستند ثبات اقتصادی افغانستان درازمدت را تضمین کند، منحرف کرد.
چالش های عمده
واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان گفته است که مشکلات تاجران برای یافتن بازار در خارج از افغانستان٬ مشکلات در زمینه ایجاد ارتباطات افغانستان با کشورهای اسیایی مرکزی٬ نبود زنان تجارت پیشه در نهاد های پالیسی ساز مانند اداره حمایت از سرمایه گذاری افغانستان و مناسب نبودن مواد درسی نهادی های تحصیلات عالی با نیازمندی های تجارت و اقتصاد افغانستان از چالش های عمده فراروی اقتصاد افغانستان است.

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**