اخبار و رویدادها

بانک جهانی: افغانستان ۴ پله صعود کرده است

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

بانک جهانی: افغانستان ۴ پله صعود کرده است

رشد سرمایه­گذاری در کشور

بانک جهانی اعلام کرده است، افغانستان امسال در میان ۱۸۴ کشور دنیا در ردۀ ۱۶۴ در بخش سرمایه‌گذاری قرار گرفته است. سال گذشته ما در رتبۀ ۱۶۸ قرار داشتیم. این امر رشد کشور در بخش سرمایه‌گذاری را نشان می‌دهد. وزارت تجارت و صنایع کشور نیز از رشد چشم‌گیر سرمایه‌گذاری در کشور خبر می‌دهد.

این وزارت در کنفرانس خبری دیروز (دوشنبه، ۱۳عقرب) خود، ایجاد سهولت در بخش سرمایه‌گذاری را از دلایل عمدۀ این رشد عنوان کرد. این وزارت نوید می‌دهد که قصد داریم، سهولت‌های بیشتری در بخش صدور جوازهای تجاری اعمال کنیم. با این‌حال، با وجود این پیشرفت در بخش سرمایه‌گذاری در کشور، مسئولان ادارۀ حرکت، می‌گویند، توجه دولت در این بخش بر سرمایه‌گذاری‌های کلان متمرکز بوده و از حمایت سرمایه‌گذاری‌های کوچک و داخلی غافل بوده است.

نسیم اکبر، رییس اجرایی ادارۀ حرکت، برنامه‌های حکومت برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های کوچک را مورد نقد قرار داده و می‌گوید، طی سال‌های گذشته، هیچ گامی‌عملی برای حمایت درست و دقیق از این سرمایه‌گذران برداشته نشده است. او می‌گوید، در طرح اقتصادی مرحلۀ گذار یا دهۀ تحول افغانستان، هیچ توجه جدی به سرمایه‌گذاری‌های کوچک و صنایع داخلی، صورت نگرفته است.

بر اساس برنامه‌ای که حکومت افغانستان روی دست دارد، آن‌ها باید طرح‌ها و برنامه‌های مهم اقتصادی را برای بیرون‌‌رفت از وضعیت فعلی روی دست گیرند؛ اما حالا مسئولان در ادارۀ حرکت می‌گویند، حکومت طی سال‌های گذشته در این بخش کم‌کاری کرده است. رییس اجرایی ادارۀ حرکت می‌افزاید، طی سال‌های گذشته، طرح و برنامه‌های اقتصادی در کشور، اکثراً در حوزۀ سرمایه‌گذاری‌های بزرگ متمرکز بوده و در این طرح‌ها، برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های کوچک و متوسط هیچ مشوقی در نظر گرفته نشده است.

جلوگیری از افزایش قیمت مواد نفتی

 مزمل شینواری، معین وزارت تجارت و صنایع از خریداری ۲۲ هزار تُن مواد نفتی در زمستان امسال خبر داده و می‌گوید: «قرار است در آیندۀ نزدیک، قرار‌داد خرید این مقدار مواد نفتی به قیمت پایین، میان افغانستان و روسیه امضا شود.»

هم‌زمان با نزدیک‌شدن فصل سرما در کشور، بهای مواد نفتی بالا می‌رود و در بسیاری موارد از کنترول وزارت تجارت و صنایع نیز خارج می‌شود. با این‌حال، مسئولان در وزارت تجارت و صنایع ادعا می‌کنند که از بالا‌رفتن بهای مواد نفتی و سوختی در زمستان امسال جلوگیری خواهند کرد.

مشکلات بخش حمل‌و‌نقل کالا

مسئولان در اتاق تجارت و صنایع می‌گویند، اخاذی‌های نیروهای امنیتی از موترهای باربری باعث شده که وضعیت حمل‌و‌نقل در کشور، روز‌به‌روز بدتر شود. به گفتۀ این مسئولان، نیروهای امنیتی از هر‌موتر باربری تا ۳ هزار دالر هم گرفته‌اند. این در حالی‌ است که دو روز پیش، ادارۀ دیدبان شفافیت افغانستان، اعلام کرد که سروی انجام‌شده از سوی آنان نشان می‌دهد که اخاذی در شاهراه‌ها رفته‌رفته به یک فرهنگ تبدیل شده و نیروهای امنیتی این کار را به‌گونه‌ای انجام می‌دهند، که گویا این کار، حق قانونی آن‌هاست.

خان‌جان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع می‌گوید، انجام اعمال غیرقانونی و خودسرانه در برابر بخش خصوصی در ولایت‌ها نیز به‌طور سرسام‌آوری در حال افزایش است. در ولایت‌های کشور، ادارات و افراد غیرمسئول از عاملان بخش خصوصی، اخاذی کرده و در کارهای‌شان مداخلۀ غیرقانونی می‌کنند. او می‌افزاید، در صورتی که این ورند ادامه یابد، وضعیت حمل‌و‌نقل کشور، روز‌به‌روز بدتر از گذشته خواهد شد.

الکوزی تأکید می‌کند که مبارزۀ جدی با فساد در شاهراه باید از سوی مسئولان ذی‌ربط صورت گیرد. معاون اتاق تجارت و صنایع مدعی است که نیروهای امنیت ملی، پولیس و جنایی از موترهای باربری، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دالر می‌گیرند. به گفتۀ مسئولان در اتاق تجارت و صنایع، اخاذی‌ها باعث افزایش بهای مواد اولیه در کشور شده است.(روزنامه جامعه باز)

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**