اخبار و رویدادها

سربُریدن هفت غیرنظامی در زابل سبب اتحاد در کشور شد

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

پس از کشته شدن بی رحمانه‌ی هفت غیرنظامی از سوی جنگجویان داعش در ولایت زابل ده‌هاهزار تن شهروندان افغانستان از سراسر کشور به جاده‌ها ریختند و در برابر کشته شدن هفت غیرنظامی در زابل راه‌پیمایی گسترده را در کابل برگزار کردند.

مردم از سراسر کشور از اقشار مختلف جامعه، پیر و جوان، زن و مرد در ولایت‌های کابل، ننگرهار، بلخ، هرات زابل و به شمول ۲۶ ولایت کشور به جاده‌ها ریختند و به تظاهرات پرداختند.

گفته می‌شود که تظاهراتی به چنین بزرگی در چهل سال اخیر بی سابقه بوده است.

رویداد سربُریدن هفت غیرنظامی تمام ملت و حتی جهان را تکان داد و بیشتر مردم از طریق صفحات اجتماعی همدردی خود را با مردم افغانستان شریک ساختند.

بسیاری از مردم با استفاده از فُرصت از حکومت خواستار امنیت شدند و صدای یک پارچگی سر دادند.

یک تن از استفاده کننده گان فیس بُک گفت: "زنده باد ملت افغانستان. ما زمانی آیندۀ درخشانی خواهیم داشت که یک ملت باشیم و حال دیگر از تاریکی‌ها گذشته‌ایم."

یک تن دیگر از استفاده کننده‌های صفحه‌ی اجتماعی فیس بُک گفت: "ملت افغانستان باید متحد باشد، با هم کار کند و از تعصب دست بردارند و با تمام صداقت و خود گذشته‌گی برای افغانستان خوشبخت، دیموکرات و آزاد با هم کار کنند."

در همین حال یک تن دیگرشان چنین اظهار داشت: "دشمن باید بداند که ما همه عضو یک بدن هستیم. زنده باد اتحاد مردم عزیز افغانستان."

همینطور یکی دیگر از این کاربران گفت: "ما باید متحد باشیم. طالبان، داعش و هیچ قدرت جهان در برابر اتحاد ما ایستاده‌گی کرده نمی‌توانند."

به روز چهار شنبه بیش از ۲۰ هزار تن متشکل از اقوام مخلتف کشور در کنارهم با انتقال دادن پیکرهای هفت مسافر سربُریده شده به جاده‌های کابل ریختند و شعارهای ضد طالبانی و ضد داعشی سر دادند.

معترضان تظاهرات شان را از منطقه‌ی دشت برچی واقع در هشت کیلومتری ارگ ریاست جمهوری آغاز کردند و با نشر فهرستی خواسته‌‌های خود را از حکومت وحدت ملی مطرح کردند که شامل تأمین امنیت شهروندان و هم‌چنان بازداشت و به دادگاه کشانیدن عاملان کشته شدن هفت مسافر بود.

دراین تظاهرات بیشتر معترضان بر اتحاد و هم‌بسته‌‎گی تأکید کردند.

یک تن از معترضان گفت: "برای عدالت‌خواهی نیازی به قوم، سمت، قبیله و زبان نیست؛ بل نیاز به وجدان پاک، غیرت و انسانیت است."

یک تن دیگر از این معترضان بیان داشت: "رویداد زابل به یک قوم مربوط نمی‌شود؛ بل به تمام مردم کشور تعلق دارد و بدون تعصب بالای مردم خود افتخار می‌کنم که جرأت دادخواهی را کردند."

پس از اعلام خواست‌های معترضان در جریان تظاهرات شماری از نماینده‌گان آن‌ها برای گفت‌وگو با مقام‌ها داخل ارگ ریاست جمهوری شدند.

در جریان تظاهرات شماری از معترضان تلاش نمودند تا با بالا رفتن از دیوارها وارد ارگ ریاست جمهوری شوند اما با تیراندازی نیروهای امنیتی روبه‌رو شدند و به گفته‌ی معاون سخنگوی رئیس جمهور دراین رویداد ۱۰ غیرنظامی زخم برداشتند.

تا شام چهارشنبه شمار بیشتر معترضان محل تظاهرات را ترک گفتند اما با وجود هوای سرد و بارانی نزدیک به ۲۰۰۰ تن از آن‌ها بیرون ارگ ریاست جمهوری باقی ماندند.

ناوقت چهارشنبه نشست مشترک میان رئیس جمهور، رئیس جرائیه، شماری از وزیرها و نماینده‌گان معترضان در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد.

دراین دیدار رئیس جمهور غنی گفت: "درد از هفت نفر نیست؛ بلکه درد از کُل ملت است. امروز تمام افغانستان به عزاداری نشسته است".

آقای غنی اضافه کرد که دشمن یکبار دیگر توطئه نمود و کوشش کرد تا میان اقوام تفرقه ایجاد نماید.

آقای غنی درخطاب به ملت گفت شعار مرگ بر دولت؛ کمک به دشمن است.

پس از تظاهرات کابل، چهارشنبه شب شماری از فعالان جامعه مدنی در شهر مزارشریف با افروختن شمع از هفت قربانی زابل یادبود به عمل آوردند.

پیام‌های رسانه‌های اجتماعی نیز در ایجاد حس واقعی از هم بسته‌گی میان مردم را به تصویرکشید.

یک تن از استفاده کننده‌های فیسبُک در این باره گفت: "درد و دشمن ما یکی است. بیاید از متهم نمودن یک‌دیگر بگذریم و باهم یکجا ایستاده شویم. دشمن کوشش دارد با روش‌های مختلف ما را از هم جدا کند و دراین وقت حساس باید مانند یک ملت بایستیم."

در همین حال یک تن دیگر آن‌ها اظهار داشت: "از این که از افغانستان هستم ا فتخار می‌کنم. مردم ثابت کردند که هیچ چیزی نمی‌تواند آن‌ها را از هم جدا سازد." (طلوع نیوز)

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**