اخبار و رویدادها

تصویب امتیازات مادام العمرنمایندگی درپارلمان افغانستان

**نوشته شده توسط بخش خبر**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

تصویب  قانون امتیازات مادام العمری نمایندگی، باعث اعتراضات گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی دراین کشور شده است مجلس نمایندگان افغانستان طرح قانون "مصئونیت و حقوق اعضای پارلمان" این کشور را که برای اعضای مجلس در زمان خدمت و بعد از ختم مدت کاری امتیازات ویژه‌ای را در نظر گرفته، تصویب کرد.
این طرح در چهار فصل و ۲۰ ماده در نشست دیروز مجلس نمایندگان افغانستان با اکثریت آراء تصویب شد، تعداد انگشت شماری از اعضای مجلس نیز با تصویب این طرح مخالفت کردند.براساس مفاد این قانون برای تامین امنیت نمایندگان مجلس بعد از ختم دوران وکالت آنان امتیازات و حقوق ماهیانه در نظر گرفته شده‌است.

قانون جدید دارای دو بخش است که بخش اول شامل حقوق، امتیازات، مصئونیت و مسئولیت‌های یک نماینده مجلس در زمان کاری‌ نمایندگان مجلس است و بخش دوم امتیازاتی را شامل می‌شود که بعد از ختم دوران وکالت به نماینده مجلس داده شود.

حسن صحرایی، عضو کمیسیون مصئونیت اعضای مجلس نمایندگان افغانستان درباره این امتیازات گفت که پس از ختم دوره وکالت، دو محافظ، گذرنامه /پاسپورت سیاسی به خود نماینده مجلس (پس از دوران وکالت) و گذرنامه خدمت برای خانواده داده می‌شود.

او افزود که در مراسم‌ رسمی نیز از نماینده مجلس دعوت شده و می‌تواند به عنوان یک شخصیت ملی شرکت کنند.

آقای صحرای افزود:" در مورد پرداخت حقوق پس از پایان دوره وکالت جنجال وجود نداشت، همه تقاضا داشتند کسی که دوباره برای راهیابی به مجلس نمایندگان خود را نامزد نمی‌کند و ماموریت رسمی دیگر نداشته باشد، ۲۵ درصد از حقوق اصلی که بالغ بر ۱۹۵هزار افغانی( معادل ۳۴۰۰ دلار) است به صورت مادام العمر برای او در نظر گرفته شود."

تصویب این قانون اگرچه با مخالفت نمایندگان روبرو نشد ولی حدود هشت نفر از نمایندگانی که در روز تصویب این مجلس شماری از نمایندگان از جمله رمضان بشر دوست و بکتاش سیاوش دو نماینده مردم کابل با تصویب این قانون توسط مجلس نمایندگان مخالفت کردند.

آقای سیاوش در این باره گفت که براساس قانونی اساسی، اتباع افغانستان در برابر قانون از امتیاز برابر برخوردارند و امتیاز دادن به صنف خاصی، خود نوع گریز از قانون است.

رمضان بشر دوست دیگر نماینده مردم کابل نیز با اعتراض به تصویب این قانون گفت که بهتر بود حقوق افراد آسیب پذیر همانند معلمان و سایر کارمندان دولت افزایش می‌یافت نه امتیازات نمایندگان شورای ملی افغانستان.

عبدالرئوف ابراهیمی در پایان نشست دیروز طرح این قانون را به رای گذاشت که از ۱۲۵ نماینده مجلس فقط ۸ نفر به آن رای مخالف دادند.

به گزارش رسانه‌ها این نخستین باری است که اعضای مجلس نمایندگان افغانستان در نشست عمومی خود طرح یک قانون را بدون جنجال و به سادگی تصویب می‌کند. تصویب سایر قوانین توسط این نهاد ماه‌ها وقت را در بر می‌گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**