اجتماع و سیاست

ثروت های باد آورده!

**نوشته شده توسط تحلیلی از سایت تابناک**. **ارسال شده در** اجتماع و سیاست

 هنگامی که مجله فوربس در سال ۱۹۸۲ شروع به فهرست کردن چهارصد ثروتمند آمریکایی کرد، ۷۵ میلیون دلار لازم بود تا فردی با داشتن آن در پایان این فهرست قرار گیرد، ولی امروز برای قرار گرفتن در این فهرست، دست کم یک میلیارد دلار لازم است. سال گذشته روی هم گذاشتن ثروت ۵۱ فرد ثروتمند‌تر آمریکا شما را به عدد یک تریلیون دلار می‌رساند، ولی امسال ۳۷ نفر اول برای این کار کافی هستند. آیا بیست سال دیگر، یک نفر به تنهایی چنین ثروتی خواهد داشت؟ به گزارش «تابناک»، شبکه آمریکایی سی‌ان‌بی‌سی با درج این مقدمه، تلاش کرده است برای پرسش مطرح پاسخی بیابد.

بسیاری از کار‌شناسان ثروت، وقوع این پدیده را قطعی می‌دانند و پرسش را تنها زمان وقوع آن می‌دانند. استیو کراوس، مسئول پژوهش در مؤسسه‌ای که هر ساله گزارشی درباره ثروت منتشر می‌کند، می‌گوید از دیدن یک تریلیونر تا ۲۵ سال آینده شگفت زده نخواهد شد.

اندرو اموایلس، یک کار‌شناس دیگر این حوزه جرأت دارد که پاسخی دقیق‌تر بدهد؛ آن هم با در نظر گرفتن متغیرهایی مانند تولید ناخالص ملی سرانه، ثروت سرانه، قیمت کالاهای اساسی، نرخ مبادله و با در نظر گرفتن شرایط کشورهای خاصی مانند آمریکا، روسیه و هند. وی بر این باور است که شانس داشتن یک تریلیونر در ۲۵ سال آینده ۱۱ درصد است. ایالات متحده بیشترین شانس برای داشتن چنین فردی را دارد و پس از آن هند است که تا سال ۲۰۳۹ دارای بیشترین جمعیت میلیونرهای جدید خواهد بود.

آیا قرن بیست و یکم شاهد ظهور یک تریلیونر خواهد بود؟


باب لرد، وکیل مالیاتی، روندهای انباشته شدن ثروت در دست ثروتمندان را برای ارزیابی احتمال داشتن یک تریلیونر بررسی کرده و می‌گوید: در سال ۱۹۸۲ جمع ثروت ملی در آمریکا ۱۰ تریلیون دلار بود و اکنون به هفتاد تریلیون و مجموع ثروت فهرست چهارصد ثروتمند امریکا نیز از یک درصد ثروت ملی به سه درصد ثروت ملی رسیده است.

اگر نرخ رشد ثروت را حتی کمتر از سال‌های گذشته در نظر بگیریم و فرض کنیم مجموع ثروت ملی در سال ۲۰۳۹ به جای ۴۹۰ تریلیون دلار (۷ برابر شدن مطابق روند دوره گذشته)، ۳۰۰ تریلیون دلار باشد و سهم فهرست فوربس نیز به 8 درصد کل ثروت ملی برسد، آنگاه مجموع ثروت این ۴۰۰ تن به ۲۴ تریلیون دلار خواهد رسید.

هم اکنون بیل گیتس ۳.۶ درصد از ثروت فهرست چهارصد نفره را در اختیار خود دارد. در این صورت و با فرض همین نسبت برای ثروتمند‌ترین فرد در سال ۲۰۳۹، ثروت وی به رقم افسانه‌ای ۸۴۶ میلیارد دلار خواهد رسید.

* کار‌شناسان چند عامل را در ظهور یک ثروتمند تریلیونر کارآمد می‌دانند؛


نخست اینکه شانس و اقبال در این روند مسأله مهمی است. برخی از ثروتمندانی که در گذشته اشتباهاتی کردند و ثروت خود را از دست دادند، با شانس و زمان‌بندی بهتر برای بازار می‌توانستند بسیار ثروتمند‌تر باشند.

مسأله دوم ثروت‌های پنهان است. کار‌شناسان مؤسسات ثروت‌شناسی که به اطلاعات دقیق دسترسی بیشتری دارند، چندان به فهرست فوربس اعتماد ندارند. از نظر آن‌ها در سرزمین‌های دیگر ثروت‌های عظیم ناشناخته‌ای وجود دارد؛ برای نمونه، شاید خانواده روچیلد‌ها و یا مجموعه‌ای از شیوخ در امارات متحده عربی که مرز دقیقی میان ثروت آن‌ها و اموال دولتی وجود ندارد، اکنون چنین ثروتی داشته باشند.

مسأله سوم فعالیت‌های خیریه‌ای است که دشمنی برای انباشت بیشتر ثروت است. بیل گیتس و وارن بافت، نمونه‌هایی هستند که افراد ثروتمند را ترغیب می‌کنند، بیشتر ثروت خود را به خیریه اختصاص دهند؛ افزون بر این، آن‌ها بخش زیادی از تلاش خود را صرف فعالیت‌های غیرانتفاعی کرده‌اند.

عامل چهارم و مهم مالیات‌ها هستند. برای داشتن یک فرد تریلیونر، نرخ‌های مالیاتی نباید تغییر زیادی نسبت به اکنون داشته باشند. وقتی ریگان رئیس جمهور آمریکا بود، بالا‌ترین نرخ مالیات بر درآمد ۹۱ درصد بود، کاهش این نرخ مالیات در سال های بعد در پدید آمدن ثروتمندان بزرگ امریکایی مؤثر بوده است.

 

 

 

 

 

 

 

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**