• آثار باستانی ولایت غزنی در آیینه‌ی پژوهش >

     

    **ادامه مطلب**
  • تبيين اوضاع پايتخت فرهنگی جهان اسلام (غزنی) درسال 2013 >

    گفتگو با آقای احمدی مـعاون والی غزنی

    در قسمت بازسازی شهر غزنی یا آمادگی­ های شهری برای تجلیل از یک

    **ادامه مطلب**
  • کوچیگری، حرفه ای از نوع تجاوز، غارت و ستم >

    هزارستان مرکزی هر سال از ماه دوم بهار شاهد هجوم دسته های مسلح کوچی های پشتون تبار پاکستانی بر زمین

    **ادامه مطلب**
  • مهاجران افغانستانی و طالبان؛ اعتراض برافزایش هزینه های پاسپورت در ایران >

    درتاریخ 7 حوت/ اسفند 1401، بود که عبدالقیوم سلیمانی، سرپرست سفارت افغانستان در تهران با خروج از سفارت، اظهار نمود

    **ادامه مطلب**
  • 1
دی 06, 1402

کودکی که خود دست به کار شد

یک دختر هشت ساله مهاجر افغانستانی در ایران برای رهایی از ترس دستگیری به دست پولیس ایران با دست‌خط خود «مدرک اقامت» تهیه کرده است. پدر این دختر در ویدیویی که به افغانستان اینترنشنال فرستاده بود گفته است: «ببینید فشارها بر مهاجرین، چه تاثیری بر روان یک کودک…
دی 06, 1402

از مجبوری به کودکم قرص خواب می دهم

بحران غذایی درافغانستان؛ سهیلا نیازی:«با قطع کمک‌ها، مجبورم به کودک گرسنه‌ام قرص خواب بدهم» سهیلا نیازی در خانه گِلی روی تپه‌ای در شرق کابل، کف زمین نشسته و می‌گوید: «آخرین باری که توانستم برای کودکم شیر بخرم، دو ماه پیش بود. حالا شیشه شیرش را با چای پر…
مرداد 24, 1402 474

دو سال پس از سقوط

تحلیلی از روزنامه هشت صبح با عنوان دوسالگی سقوط؛ حاکمیت طالبانی و بحران‌هایی که در کمین…
مرداد 12, 1402 390

عاشورا در غزنی رنگ خون گرفت

در اثر تیراندازی مستقیم طالبان بر عزاداران عاشورای حسینی در نوآباد غزنی دست‌کم پنج نفر…
تیر 31, 1402 446

امام حسین(ع) و بیان اهداف قیام عاشورا

 سیدالشهدا (ع) حکومت یزید را مساوی با پایان اسلام دید و دست به قیام زد. معاویه با آنکه…
تیر 15, 1402 431

 واقعه غدیر و ضرورت شناخت این روز مهم و تاریخی

روز غدیر، روز تکمیل دین اسلام، همان روز یاس و ناامیدی کفار به‌شمار می‌رود. طبق آیه قرآن،…

آثار و فواید روزه

**نوشته شده توسط اکبری مالستانی**. **ارسال شده در** دین و مذهب

روزه ماه مبارک رمضان یکی از دستورات دین مقدس اسلام است که خداوند برامت¬های پیشین و امت اسلامی واجب نموده است. ازآن جای که احکام الهی براساس مصالح و مفاسد تشریع گردیده، یعنی هر حکم واجب دارای مصالح و هرحکم حرام دارای مفاسد است. روزه نیز علاوه براینکه یک عمل عبادی و ادای تکلیف الهی است، مصالح، آثار و فواید تربیتی، صحی، اجتماعی و معنوی فراوان دارد، که از آیات قرآن و روایات معصومین علیهم السلام به دست می¬آید و دانشمندان نیز تایید نموده¬اند. در این نوشتار به آثار صحی و اجتماعی روزه پرداخته می¬شود.

 روزه و سلامتی

یکی از نعمت¬های ارزشمند و بی¬بدیل، نعمت سلامتی و تندرستی است که با هیچ چیز دیگر قابل مقایسه نمی-باشد. یک لحظه سلامتی با تمام دنیا برابری می¬کند. کسی که دچار بیماری می¬شود، هزینه سنگین را قبول نموده، از هر راه تلاش می¬ورزد تا بیماری را در مان نموده و نعمت سلامتی را دوباره به دست آورد. راه¬های سلامتی و سالم ماندن از انواع بیماریها در آموزه¬های دینی به گونه¬ای روشن بیان شده و مورد تاکید قرار گرفته است. در باره روزه رسول مکرم اسلام(ص) فرموده است: «صوموا تصحوا».(بحار، ج59، ص261) روزه بگیرید تا سالم و تندرست شوید.

                  روزه امساک و خود داری نمودن از انواع خوردنی¬ها و آشامیدنی¬ها و لذت¬های دیگراست به قصد تقرب و اطاعت خداوند. امساک از خوردن و آشامیدن در پیشگیری، علاج و درمان انواع امراض نقش سازنده دارد که در طب قدیم و جدید به اثبات رسیده و اکثر طبیبان به آن اشاره نموده¬اند. روشن است که زیاده روی در خوردن غذاهای گوناگون عامل اکثر بیماریها می¬شود. دلیلش این است که در اثر زیاده روی در خوردن، مواد اضافی جذب بدن نمی¬¬گردد و به صورت چربی در نقاط مختلف بدن ذخیره شده و مزاحم فعالیت کامل بدن می¬گردد. گاهی هم به صورت چربی و قند اضافی در خون باقی می¬ماند. این مواد زاید در داخل عضلات بدن، مکان مناسب برای پرورش انواع میکروبهای بیماری¬های عفونی می¬گردد. بهترین روش مبارزه با این بیماریها و نابود کردن لجنزارها، امساک و روزه گرفتن است. روزه بدن را خانه تکانی نموده مواد اضافی و جذب نشده بدن را می¬سوزاند و سلامتی بدن را تضمین می¬کند.

               از سوی دیگر روزه یک نوع استراحت مفید برای دستگاه¬ گوارشی است، که در تمام سال به صورت دایمی مشغول کار بوده و نیاز به چنین استراحت دارد. در آموزه¬های دینی سفارش شده که شخص روزه دار هنگام افطار و سحری، در خوردن غذا زیاده روی نکند تا از این اثر صحی روزه نتیجه مطلوب بگیرد. در صورت زیاده روی ممکن است آسیب و زیان های جبران ناپذیری متوجه سلامتی شخص روزه دار بشود.( مکارم، ناصر، تفسیر نمونه، ج1،ص 632). 

             دانشمند روسی به نام « الکسی سوفورین» در کتاب خود سالها پیش نوشته است:« درمان از طریق روزه فایده ویژه ای برای درمان کم خونی، ضعف روده¬ها، التهاب بسیط و مزمن، دمل¬های خارجی و داخلی، سل، اسکلیروز، روماتیسم، نقرس، استسقا، عرق النساء، بیماری¬های چشم، مرض قند، بیماریهای جلدی، بیماریهای کلیه، کبد و بیماریهای دیگر دارد. معالجه از طریق امساک اختصاص به بیماریهای یادشده ندارد، بلکه بیماریهای که مربوط به اصول جسم انسان است و با سلولهای جسم آمیخته شده همانند: سرطان، سفلس، سل و طاعون را نیز شفا می بخشد»( روزه روش نوین برای درمان بیماریها، ص 65). بنابراین یکی از آثار و فواید مهم روزه گرفتن حفظ سلامتی و در مان انواع بیماریهاست که از سوی کارشناسان علم طب مورد تایید قرار گرفته است.

پیامبر گرامی اسلام(ص) در حدیث معروف فرموده است: «المعده بیت کل داء و الحمیة رأس کل دواء» معده خانه تمام دردهاست و امساک بالاترین دوا هاست.( بحار، ج59، ص 290). 

اثر اجتماعی روزه

اسلام دین برادری و برابری است و احکام آن بر پایه عدالت اجتماعی استوار بوده و تعاون وهمکاری را مورد توجه قرار داده است. روزه بهترین درس برابری و مساوات در میان افراد اجتماع است که با انجام این دستور دینی افراد ثروت مند و متمکن، وضع رقت بار محرومان و مستمندان اجتماع را به گونه¬ای محسوس درک نموده حس همکاری و یاری رساندن در آنان تحریک شده و به کمک مستمندان جامعه می¬شتابند. ممکن است توصیف حال گرسنگان و محرومان، ثروتمندان را متوجه بکند، ولی روزه به این مساله مهم رنگ عینی و حسی داده که اثر عمیق و غیر قابل انکار دارد. وقتی افراد متمکن درد و رنج گرسنگان را به صورت عینی احساس نمود، حس همکاری او برانگیخته شده در جهت رفع مشکلات گرسنگان اقدام می¬کند و این کار سبب برادری و برابری در اجتماع می¬گردد.

             از سوی دیگر در پایان ماه رمضان برهر فرد مسلمان زکات فطر واجب است که افراد توانمند از طرف خود و تمام افراد خانواده و مهمان خود زکات فطر بپردازد. اگر زکات فطر به صورت درست و سالم توزیع شود و به مستحقین واقعی برسد، نیازمندان جامعه از محرومیت و فقر نجات می¬یابند.

            ازامام صادق (ع) پرسیده شد که فلسفه تشریع روزه چیست؟ آن حضرت فرمود: « انما فرض الله الصیام لیستوی به الغنی والفقیر و ذلک ان الغنی لم یکن لیجد مس الجوع فیرحم الفقیر، و ان الغنی کلما اراد شیئا قدر علیه، فاراد الله تعالی ان یسوی بین خلقه، و ان یذیق الغنی مس الجوع والالم لیرق علی الضعیف» روزه به این دلیل واجب شده است که میان فقیر و غنی مساوات برقرار گردد، و این به خاطر این است که غنی طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به فقیر ادای حق کند، چرا که اغنیا معمولا هرچه را بخواهند برای آنها فراهم است. خدا می-خواهد میان بندگانش مساوات باشد، و طعم گرسنگی و درد و رنج را به اغنیاء بچشاند تا به ضعیفان و گرسنگان رحم کنند.(عاملی، وسایل الشیعه، ج7،ص 3.).

 با دقت به این دستور الهی به خوبی در می¬یابیم، اگر ثروت مندان جهان روزه بگیرند و احوال گرسنگان را به صورت عینی و حسی درک کنند، حتما به کمک آنان می¬شتابند و از زیاده روی در مصرف جلوگیری نموده و مازاد برمصرف خود را به مستمندان می¬دهند، تا آنان مانند دیگران زندگی انسانی و آبرومندانه داشته باشند.

 

 

 

 

دین و مذهب

 سیدالشهدا (ع) حکومت یزید را مساوی با پایان اسلام دید و دست به قیام زد. معاویه با آنکه می‌دانست امام حسین (ع) اگر فرصتی بیابد، علیه او قیام می‌کند و بااینکه او حتی گاهی امام (ع) را تهدید...
روز غدیر، روز تکمیل دین اسلام، همان روز یاس و ناامیدی کفار به‌شمار می‌رود. طبق آیه قرآن، واقعه غدیر چنان مهم است که اگر پیامبر(ص) کوتاهی می‌کرد و خبر را به مردم نمی‌رساند، «فَمَا بَلَّغْتَ...
  تبیین و بررسی براهین عقلی مسأله معاد نویسنده: سلمان نوری   چکیده آنچه در این نوشته مورد بررسی و تبیین قرار گرفته است براهین عقلی معاد است که اندیشمندان و متکلمان مسلمان بر اثبات آن...

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**